"Volem guanyar per garantir que la independència tingui veu ferma a Madrid", va assegurar la cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Girona, Teresa Jordà. La formació republicana va presentar ahir la candidatura a les Corts per Girona de les eleccions generals del proper 20 de desembre, amb l'objectiu d'esdevenir la primera força. "Guanyar a Girona no implica tenir només un escó" a les Corts, va afirmar Jordà, ja que a les eleccions generals de fa quatre anys ERC va aconseguir representació per la mínima al Congrés. Jordà va sortir escollida com a diputada i ara repeteix com a número u del partit per Girona a la cambra baixa de les Corts.

"Ens agradaria no haver de concórrer una altra vegada a les eleccions generals i que ara sigui l'últim cop", va destacar Jordà, que va afegir que els comicis del 20-D són "un bitllet d'anada i tornada de 18 mesos". Jordà va subratllar que ERC pretén defensar a les Corts "la qüestió catalana, la sortida de la crisi i la reforma constitucional". "Hi tenim a dir perquè també hem de defensar el vot i la dignitat dels catalans", va considerar Jordà. La cap de llista d'ERC al Congrés va afirmar que és "important" que la seva formació tingui representació: "Hem d'explicar a Madrid que els gironins ja hem desconnectat" de l'Estat espanyol. Jordà va explicar que el partit també defensarà altres interessos de la societat de Girona, com les infraestructures.

Una altra de les intervencions de l'acte de presentació d'ahir va ser del número dos d'ERC al Congrés per Girona, Joan Olòriz. L'exdirigent d'ICV va assegurar que el catalanisme polític ha passat "de l'autonomisme a l'independentisme". "Creiem en ERC diverses veus de l'esquerra independentista", va destacar Olòriz, que va afegir que "ara és l'hora de construir una república on tot el poble de Catalunya hi càpiga". Per això, Olòriz va subratllar el fet que ERC permeti que candidats que no són militants de la formació, com ell, puguin formar de la llista com a independents.

En una mateixa línia, el president de la federació regional d'ERC a Girona, David Mascort, va posar de manifest que el seu partit "obre la porta a gent que creu que no hi ha res a fer dins l'Estat espanyol". Mascort va posar com a exemple, a part d'Olòriz, el número tres d'ERC al Congrés per Girona, Joan Margall, que va ser alcalde de Torroella de Montgrí per UPM (grup que havia estat agermanat amb el PSC). També la número quatre d'ERC a la cambra baixa per Girona, Ana Hinojosa, de l'entitat Súmate.

Finalment, el cap de llista d'ERC al Senat per Girona és Jordi Martí, exalcalde de Sant Pere Pescador. Martí va afirmar que la prioritat de la formació republicana és "obtenir representació" a la cambra alta de les Corts per defensar també els interessos dels gironins. "No volem regalar el relat de Catalunya a altres partits", va concloure Martí.