Unes 25 persones es van concentrar ahir dins i fora de la seu d'Endesa d'Olot per tal de protestar pel tall de l'electricitat a dues famílies. L'acció, promoguda per la Plataforma per la Hipoteca, va començar a les 10 del i va acabar a les 12.30. En aquestes 2 hores i mitja - segons Jordi Gasulla (portaveu de la PAH)- els manifestants van obtenir el compromís de l'empresa de retornar el subministrament. A les 14 hores, Endesa va comunicar que havien restablert el subministrament.

La Plataforma va prendre la decisió de protestar en el decurs de l'assemblea de dilluns. Llavors només hi havia una família, amb 5 fills, afectada per un tall fet divendres a la tarda. Més tard, se n'hi va afegir una altra -també amb fills- sense corrent des del setembre.

L'argument de la protesta era que en ser famílies sense ingressos i amb risc d'exclusió residencial i per llei no se'ls pot tallar el corrent elèctric sense abans comunicar--ho al Consorci de Benestar Social.

A més -segons la plataforma-, se'ls van endur els comptadors. El fet suposava que havien de pagar comptadors nous i obtenir el butlletí d'instal·lació elèctrica, coses per les quals no tenien recursos.

En tot cas, a la tarda la PAH va comunicar que en tots 2 casos, Endesa havia restablert el corrent.