El sindicat UGT Bombers ha posat el crit al cel pel canvi de seu de la sala de control de la regió d'emergències de Girona i dependències del cap de guàrdia, que ha passat d'estar a l'antic parc de bombers a l'antic edifici de l'hospital Santa Caterina de Girona.

El sindicat recorda que en una compareixença a la comissió d'interior celebrada el 20 de febrer de 2014 es va exposar la manca de criteri tècnic que això suposava i es va proposar que únicament la part administrativa i la gestió de bombers passés a l'edifici del Santa Caterina.

I és que per al sindicat, el canvi suposa incomplir els criteris bàsics i "de sentit comú" que tenen tots els centres de comandament i gestió d'emergències dels països desenvolupats. Aquests criteris són estar allunyats dels nuclis urbans on hi ha aglomeracions importants, cavalcades de reis, curses, fires al carrer; trobar-se ben comunicats a les principals carreteres, autopistes i accessos -a la seu dels bombers hi ha un helicòpter que el cap de comandament utilitza en molts casos com a primera sortida en un incendi forestal-; funcionament autònom quan els subministraments bàsics es col·lapsen o deixen de funcionar per emergències. A banda, que s'havia acordat que no s'ubicaria en edificis governamentals ni edificis vulnerables "susceptibles a amenaces, manifestacions".

És obvi que per al sindicat aquesta nova ubicaicó "no compleix cap d'aquests criteris" i el "fa totalment vulnerable" a qualsevol perill, en especial en moment d'alerta terrorista. D'aquí que el sindicat recordi com "aturar la sala de control d'una regió suposa aturar el funcionament de la resposta operativa i d'emergències de tot el territori que cobreix. En aquest cas totes les comarques gironines, a excepció de la Cerdanya.