Condemnen un treballador de l´Estat que falsificava documents a estrangers

L'Audiència li imposa 1 any i 4 mesos de presó, 14 anys després dels fets

03.12.2015 | 07:17

L'Audiència de Girona ha condemnat el treballador de la subdelegació del govern espanyol a Girona que va cobrar diners a canvi de falsificar documents per aconseguir permisos de residència i feina. Fiscalia i defensa han arribat a un acord i el processat, Mohamed Ouassar, ha reconegut que, abans de juliol del 2001, es va aprofitar del seu lloc de feina per lucrar-se oferint "la consecució dels 'papers' a canvi de quantitats elevades de diners".
L'han condemnat a 1 any i 4 mesos de presó i a pagar una multa de 12.500 € per un delicte continuat de falsedat en document oficial en concurs amb suborn.
La secció tercera de l'Audiència de Girona ha declarat provat que Mohamed Ouassar, amb la intenció de lucrar-se i aprofitant-se del seu lloc de feina a l'oficina d'estrangeria de la subdelegació del govern espanyol a Girona, va començar a demanar diners a canvi de documents falsos. "Va oferir la consecució de 'papers' a canvi de quantitats elevades de diners a diferents ciutadans magrebins per regularitzar la seva situació legal a Espanya", indica la sentència.
Així, Ouassar elaborava ell mateix els documents falsos, fent servir un ordinador i una màquina d'escriure. En concret, eren documents que servien per complir requisits per aconseguir permisos de residència i feina, com ara acreditar falsament l'estada al país des d'abans de l'1 de febrer del 2001 o elaborava ofertes de feina fraudulentes a les comarques gironines. El condemnat va arribar a falsificar documents per als expedients de regularització de tres persones: Khalid Azirar, Ouarda Amakrane i Hamid Jellouli.
El fiscal acusava inicialment Mohamed Ouassar d'haver elaborat documents per a 11 immigrants. Li imputava un delicte continuat de suborn i un altre de falsedat en document oficial, i demanava que el condemnessin a 6 anys de presó i a una multa de 50.000 €. Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord i han pactat 1 any i 4 mesos de presó i una multa de 12.500 euros.
A la banqueta dels acusats també hi havien de ser els tres estrangers que van accedir a pagar quantitats de fins a 9.000 € per documents falsos. "El ministeri fiscal ha retirat l'acusació contra Khalid Azirar, Ouarda Amakrane i Hamid Jellouli perquè entén que els fets en els quals estan implicats han prescrit", conclou la sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema