La Subdelegació del Govern a Girona va recuperar ahir la celebració del Dia de la Constitució i durant l'acte el subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va destacar que les lleis són "sagrades" i que el paper dels representants públics és el de ser "servidors públics i hem fet un jurament de compliment de la legalitat. Les lleis es poden canviar però mentre no es canviïn les hem de complir i respectar".

Durant l'acte que es va celebrar al hall de la Subdelegació, l'antic Banc d'Espanya de Girona, diversos membres de la societat i de l'administració van fer lectures de diversos articles de la Constitució Espanyola. Fernando Lacaba, president de l'Audiència de Girona, va fer lectura dels articles referents al sistema judicial; el comissari de la Comissaria Provincial de la Policia Nacional de Girona, José S. Juan Ferragut, el text referent a forces de seguretat; el subdelegat de Defensa, Antonio Merlan, va llegir sobre les forces armades i d'altres representants de l'administració de l'Estat també van fer lectura d'articles sobre la hisenda, seguretat social, entre altres.

Recuperar una celebració

L'acte el va tancar el subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i va recordar que anteriorment havien intentat organitzar el dia de la Constitució però com que hi havia l'acte central a Barcelona no s'havia pogut fer.

Al parer del subdelegat la celebració era "necessària per reivindicar la Constitució", que va definir com a "una norma fonamental de la convivència,i trobada i entesa de tots els espanyols".

La celebració d'ahir es va fer davant la presència de membres de diversos membres de les forces de seguretat de l'Estat i també hi van ser presents comandaments dels Mossos d'Esquadra així com de la Policia Municipal de Girona, entre altres.

Durant la seva intervenció, Sánchez-Bustamante va fer una crida a respectar les lleis i va assegurar que és un tema "amb el qual tots ens podem posar d'acord" i va afegir que "som servidor públics i hem fet un jurament i hem de complir amb la legalitat".

Amb tot, el representant de l'Estat va recordar que "les lleis es poden canviar, però mentre no es canviïn les hem de complir i respectar", va destacar.

Per això, considera clau que "en un moment en el qual es qüestiona el compliment de les lleis, hem de ser el més reivindicatius possibles per demostrar i exigir que la llei s'ha de complir perquè és la nostra obligació i deure i el nostre compromís".

L'acte de celebració del Dia de la Constitució es va cloure amb un brindis entre tots els assistents, que van omplir el vestíbul.