El Consell comarcal del Pla de l'Estany ha posat en marxa dos programes de treball i de formació, un, adreçat a majors de 45 anys a l'atur i que no perceben cap tipus de prestació econòmica o subsidi de desocupació i l'altre, a aturats que cobren la Renda mínima d'inserció. L'objectiu d'aquests projectes és millorar la qualificació professional d'aquests persones.

L'ens comarcal va endegar aquests programes a finals de 2015 i, de manera general, es desenvolupen amb una doble finalitat: en primer lloc, volen facilitar l'aprenentatge i l'adquisició de competències professionals en un entorn real de treball; i en segon lloc, ofereixen la formació més adequada per millorar la seva ocupabilitat.

Les persones que se'n beneficien aconseguiran experiència professional gràcies a un contracte laboral, així com també formació que hi estigui relacionada i competències bàsiques mitjançant classes de millora. També rebran orientació de cara a la seva reinserció laboral, tot pensant en quan acabin el seu contracte. I per últim, es durà a terme una prospecció d'empreses que permeti ampliar les seves possibilitats d'una nova contractació.

Projectes subvencionats

Tots dos programes estan subvencionats per Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. El segon, dirigit a perceptors de la renda mínima interprofessional, està finançat també pel Fons Social Europeu. En total, entre novembre i desembre s'han contractat 20 persones -11 en el marc del programa per a majors de 45 anys i 9 en l'altre.