Olot reclamarà la cessió de 270 habitatges per a lloguer social

La Junta de Govern
ha aprovat l'inici d'expedients per la
cessió de pisos buits

22.01.2016 | 07:24

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot d'ahir va aprovar l'inici d'expedients per la cessió obligatòria d'habitatges buits. És a dir, a partir d'ahir l'Ajuntament sancionarà els propietaris d'habitatges buits que es neguin a cedir-los quan els els demanin per al lloguer socials. Sobre les sancions va dir: «No hi ha una xifra exacta, però si que la llei d'Habitatge preveu multes adequades al nombre d'habitants», va explicar Josep Berga (regidor de Benestar Social i Drets Civils per CiU). Les sancions -segons ell- tenen el límit en els 900.000 €.
«Nosaltres - va explicar-,ara, ens podem adreçar a aquestes entitats bancàries i demanar-les que de manera obligatòria i durant 3 anys ens cedeixin els habitatges que tenen buits». Va assenyalar: «Parlem de 270 habitatges buits». Segons ell, els 270 pisos consten al registre d'habitatges buits establert a partir del Decret de mesures urgents en matèria d'habitatges buits del 27 de març del 2015. Al registre, els propietaris hi han d'inscriure els habitatges adquirits en un procés d'execució hipotecària i que estiguin ocupats o desocupats sense contracte. L'Ajuntament ha demanat la cessió dels 270 habitatges inscrits. «De fet els demanem tots», va dir Berga. A partir de la cessió l'Ajuntament, els adjudicarà segons les necessitats. Les condicions de les cessions són per unt termini de 3 anys i les condicions de pagament seran determinades a partir de les rendes dels llogaters. Va concretar: «El lloguer quedarà establert en un 10%, en un 12% dels ingressos segons els indicadors de renda per suficiència». Va exemplificar: «Sí una família té 1.000 € d'ingressos, l'entitat bancària o llogater només percebrà 100 € i si una família només ingressa 800 € el lloguer serà de 80 €». Va precisar: «Canvia la taula segons el nombre de membres de la família».

Llei d'emergència
Berga va explicar que la demanda de cessions obligatòries d'habitatges per al lloguer social ha estat possible gràcies a la la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica que va aprovar el Parlament el juliol passat.
Segons ell, «es tracta d'una nova eina que per primer cop situa clarament com a beneficiàries les persones en risc d'exclusió residencial, és a dir, que o bé tenen dificultats per pagar la hipoteca o les factures dels serveis bàsics on viuen o no poden accedir a un habitatge». En el darrer ple l'Ajuntament ja va demanar la cessió de 28 habitatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Com si els pares passessin llista a classe
Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibres, estrenes d'exposicions i teatre

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema