L'Ajuntament de Vilablareix ha creat l'espai de pares i mares en una sala del centre cultural Can Gruart perquè sigui un espai de trobada gratuït per a mares i pares amb fills de 0 a 3 anys els dimarts i divendres de 5 a 7 de la tarda durant l'hivern. La regidora de Joventut, Marta Fusté, ha explicat que aquest servei «està pensat pels nens que encara no poden anar a la Ludoteca, amb l'objectiu que puguin gaudir d'un espai de trobada i on comunicar-se tant infants com pares i mares de forma segura i confortable».

El projecte es complementa amb el cicle de conferències «Gaudeix del teu fill» fins al mes de març i que imparteixen professionals del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, especialitzades en el treball en famílies. «Són xerrades i tallers per ajudar a viure positivament la maternitat i la paternitat i afavorint el vincle entre mares i pares amb els fills», ha detallat la regidora.

Les conferències es van iniciar aquesta setmana a Can Gruart amb la participació d'una vintena de famílies i on es va tractar el tema de les «rabietes». El cicle està format també per dues sessions d'introducció al massatge infantil com a tastet per començar a conèixer què és i què significa el massatge infantil. Acabarà amb una xerrada dels «límits», per ajudar a reflexionar sobre el perquè cal posar-los.