Un exregidor de Convergència i Unió (CiU) de la Vall de Bianya va perdre la vida dissabte quan estava preparant una marxa. L´home va patir una aturada cardíaca a prop de Santa Llúcia, en terme municipal de Sant Joan de les Abadesses.

L´exedil, Joan Grabulosa Puigvert tenia 54 anys i estava casat. Treballava en una planta de laboratoris mèdics de la Vall de Bianya i havia estat regidor de l´ajuntament durant 12 anys. El 2015 va deixar-ho de ser-ho i ja no es va presentar a les eleccions del maig.

Amb tot, segons van explicar fonts municipals, era una persona molt involucrada en la vida social del poble i formava part de la comissió de festes. Dissabte estava preparant i mirant els camins per on farien passar la marxa popular del 13 de març que es celebrarà a la població.

Es dóna el cas que Grabulosa era un aficionat a la natura i li agradava molt anar-hi a caminar així com a ajudar a preparar proves com la Romànica Xtrem que ell havia obert amb la seva moto de trial.

El tragic succés es va produir el matí de dissabte. Grabulosa anava amb un grup d´amics i feien una travessa. Quan es trobava a uns 300 metres de la casa de Torrents va indicar als seus companys que es trava malament i es va desmaiar. Havia patit una aturada cardíaca.

Segons fonts del SEM, van estar-li fent maniobres per recupera-lo més d´una hora però no va ser possible salvar-lo.

La ubicació de la incidència va dificultar que els efectius d´emergències poguessin arribar al punt on hi havia l´home. S´hi van desplaçar una ambulància del SEM, la policia local de Sant Joan de les Abadesses que disposa de desfibril·lador, i els Mossos d´Esquadra.

A la zona on van passar els fets s´hi accedeix de forma habitual des de la collada de Santigosa. Des d´allà hi ha diverses rutes a l´entorn de l´ermita de Santa Llúcia, del segle XII. L´edifici és d´estil romànic, i pertany a la parròquia de Sant Joan de les Abadesses des del segle XIX. També és coneguda com Santa Llúcia de Puigmal.