Per segona vegada, un atleta recorrerà de nit 120 quilòmetres de l'antiga carretera Nacional II en la segona edició del «Repte contra el càncer Barcelona-Girona» de l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona. Serà el dissabte 6 de febrer, i servirà per recollir fons per a la investigació contra la malaltia i commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer i el Dia Mundial Contra el Càncer Infantil, que se celebren el 4 i 15 de febrer, respectivament.

El protagonista serà Adrià Cruz, un corredor de 19 anys, que preveu anar de Barcelona a Girona en unes quinze hores. Cruz ha participat en l'Oncotrail, va completar una Ironman, i ja va fer el mateix repte l'any passat, com a homenatge a una persona del seu entorn que va patir càncer.

La Cursa-Repte contra el Càncer sortirà des de la Plaça de Catalunya de Barcelona a les 17:30 hores del 6 de febrer i arribarà a Girona, també a la Plaça de Catalunya, a les 11 del matí de diumenge 7.

El corredor passarà per tots els municipis de la carretera nacional II que formen part de la ruta Barcelona a Girona, i en tot moment rebrà suport d'un cotxe d'assistència. El repte es podrà anar seguint a través de les xarxes socials de l'Adrià, Twitter i Instagram (@adriazurc).

Per aconseguir donatius amb motiu d'aquest repte, es comercialitzen unes polseres amb el color verd corporatiu de l'associació, que es poden adquirir per 5 euros a la seu de l'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona.

Segona cursa solidària

El diumenge dia 7 de febrer, coincidint amb l'arribada del corredor del «Repte Contra el Càncer Barcelona-Girona», es durà a terme la segona edició de la Cursa contra el Càncer per conscienciar la població sobre la importància dels hàbits saludables: no fumar, dieta equilibrada, fer exercici físic, etc.

L'organització preveu que hi participin un miler de persones. Hi haurà diverses modalitats, adaptades a tot tipus de corredors: una caminada de 5 quilòmetres (sortida a les 9 del matí, per 8 euros), cursa infantil (sortida a les 9.30, preu de 5 euros), cursa de 2,5 quilòmetres (sortida a les 10, per 8 euros) i de 5 quilòmetres (sortida a les 11, per 10 euros).

Les inscripcions es poden fer al web de l'AECC de Girona.