Una acció de millora de pas del riu Fluvià per Olot va ser presentada ahir per Josep Guix (regidor de Medi Ambient del PSC). Va explicar: «Va des de Sant Roc a les Tries i consisteix a netejar el riu i millorar el seu mobiliari». Va fegir que «un brigada de Medi Ambient neteja el riu d'impediments». Va enumerar que «espècies vegetals invasores, arbres trencats i residus». Després, una altra brigada pinta les baranes dels ponts, posa lloses i repara les baranes de fusta dels senders.

«D'aquesta manera matem tres pardals d'un tret», va exposar. Va raonar:?«Primer donem feina a aturats, segon treiem del riu espècies vegetals perjudicials, i tercer millorem els elements auxiliars de la vora del riu».

Guix va recordar que l'acció començada ahir va anar precedida d'una de neteja d'elements grossos, com pedres i arbres caigut per fer lloc en cas de sobrevingudes del riu.

Present a l'acte, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va indicar que un dels propòsits del mandat és convertir les vores del Fluvià en un passeig aprofitable pel lleure. Això no obstant, va indicar que el propòsit es farà per trams i durarà el seu temps.