S'estan fent treballs de millora d'hàbitats d'interès natural a 5 hectàrees de Porqueres. Concretament, a un alzinar de roures de Can Morgat on hi ha molta presència de pi blanc -alguns amb risc de caiguda- que impedeixen el bon desenvolupament de roures i alzines i també a una freixeneda amb presència d'espècies invasores on s'ha fet una tala selectiva. També es busca reduir el risc d'incendi a la zona.

Els treballs van a càrrec de sis persones del Centre Especial de Treball COIET, que dóna feina a persones amb risc d'exclusió social. Forma part d'un projecte de millora dels hàbitats d'interès comunitari pròxims a l'Estany de Banyoles, que s'emmarca en la col·laboració entre la Diputació de Girona i l'Obra Social 'la Caixa'. L'entitat financera ha aportat 20.000 € per aquestes tasques que finalitzaran en dues setmanes.

El Consorci de l'Estany coordina els treballs en aquesta zona de Porqueres de gran interès natural que s'inclou a l'Espai d'Interès Natural, Xarxa Natura 2000 i el conveni RAMSAR de l'Estany de Banyoles. L'actuació es divideix en dos sectors que sumen 5 hectàrees. Un d'ells és l'alzinar amb roures de Can Morgat, a tocar de la carretera de circumval·lació de l'Estany de Banyoles. Es tracta d'una zona boscosa amb molta presència de pi blanc i alguns amb risc de caiguda que impedeixen el creixement d'alzines i roures. També s'ha fet una desbrossa selectiva per netejar el sotabosc de les bardisses i les plantes enfiladisses que a l'estiu suposen un elevat risc d'incendi. En algun moment puntual, es restringeix el pas de vehicles a la zona. Aquesta finca en concret pertany a un privat i es gestiona a través del Consorci de l'Estany després d'arribar a un acord de custòdia.

L'altre sector, d'1,5 hectàrees, es troba a la zona de l'església de Santa Maria de Porqueres i la font del Rector, i té un elevat potenciat de desenvolupament d'hàbitats d'interès comunitari. La problemàtica en aquest punt és la presència d'espècies invasores.