Després de sis mesos de treballs, avui s'han posat en funcionament les noves Urgències Pediàtriques de l´hospital Josep Trueta de Girona, que s´han traslladat a la tercera planta de l´edifici principal, dedicada a Pediatria. Fins a la remodelació, les Urgències de Pediatria estaven situades a l´Àrea d´Urgències convencional, però amb un circuit diferenciat de les d´adults. Amb aquest trasllat, tota l´activitat pediàtrica quedarà concentrada a la tercera planta del Trueta, on a més de les Urgències hi ha també hospitalització, Neonatologia i la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Pediatria. L´accés, però, continuarà essent pel Servei d´Urgències, on es farà el triatge previ.

Les obres, que han tingut un cost de 241.000 euros, han adequat els espais que abans estaven destinats a les consultes de Ginecologia i Obstetrícia i han permès doblar la superfície que hi havia fins ara, passant de 120 a 300 metres quadrats.

Amb l´espai guanyat, s´ha pogut organitzar aquesta àrea en funció del triatge, és a dir, segons la gravetat del pacient. Ara hi ha tres consultes individuals per a nens menys greus, quatre boxs de tractament, un box de crítics i un per a aïllats, en cas que hi hagi algun cas de patologia molt contagiosa.

Des del Trueta destaquen que la nova àrea serà molt més confortable que l´anterior, tant per als professionals com per als pacients i acompanyants. En aquest sentit, una de les principals millores per als pacients és que l´increment d´espai permet que puguin ser dos els familiars del menor i no només un, com passava fins ara. També s´ha dotat l´àrea de tractament de butaques per als acompanyants de les criatures.

El trasllat de les Urgències de Pediatria ha estat un pas indispensable per a poder ampliar el Servei d´Urgències. Està previst que aquestes obres s´iniciïn a finals d´any, un cop s´hagi acabat el trasllat del Laboratori Clínic al parc hospitalari Martí i Julià de Salt aquesta primavera. L´alliberament de l´espai que el Laboratori ocupava permetrà doblar l´espai que actualment està destinat a les urgències.

En paral·lel, ja s´ha començat a treballar en la reforma de l'UCI Pediàtrica, també a la tercera planta. Com ja va explicar Diari de Girona, el dia 20 de febrer el Butlletí Oficial de l´Estat va publicar l´anunci de la licitació pública dels treballs per a reformar l'UCI Pediàtrica i l´Àrea de Neonatologia per un import total màxim de 390.623,54 euros. El termini màxim per presentar les ofertes és fins al 29 de març. Per dur a terme aquestes obres caldrà habilitar una àrea per acollir l´activitat provisionalment, mentre es reformin els espais actuals.