En marxa les noves urgències pediàtriques del Trueta

S'han remodelat les antigues consultes de Ginecologia per a concentrar tota l'atenció als infants a la tercera planta

02.03.2016 | 07:24

Després de sis mesos de treballs, avui s'han posat en funcionament les noves Urgències Pediàtriques de l´hospital Josep Trueta de Girona, que s´han traslladat a la tercera planta de l´edifici principal, dedicada a Pediatria. Fins a la remodelació, les Urgències de Pediatria estaven situades a l´Àrea d´Urgències convencional, però amb un circuit diferenciat de les d´adults. Amb aquest trasllat, tota l´activitat pediàtrica quedarà concentrada a la tercera planta del Trueta, on a més de les Urgències hi ha també hospitalització, Neonatologia i la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Pediatria. L´accés, però, continuarà essent pel Servei d´Urgències, on es farà el triatge previ.

Les obres, que han tingut un cost de 241.000 euros, han adequat els espais que abans estaven destinats a les consultes de Ginecologia i Obstetrícia i han permès doblar la superfície que hi havia fins ara, passant de 120 a 300 metres quadrats.

Amb l´espai guanyat, s´ha pogut organitzar aquesta àrea en funció del triatge, és a dir, segons la gravetat del pacient. Ara hi ha tres consultes individuals per a nens menys greus, quatre boxs de tractament, un box de crítics i un per a aïllats, en cas que hi hagi algun cas de patologia molt contagiosa.

Des del Trueta destaquen que la nova àrea serà molt més confortable que l´anterior, tant per als professionals com per als pacients i acompanyants. En aquest sentit, una de les principals millores per als pacients és que l´increment d´espai permet que puguin ser dos els familiars del menor i no només un, com passava fins ara. També s´ha dotat l´àrea de tractament de butaques per als acompanyants de les criatures.

El trasllat de les Urgències de Pediatria ha estat un pas indispensable per a poder ampliar el Servei d´Urgències. Està previst que aquestes obres s´iniciïn a finals d´any, un cop s´hagi acabat el trasllat del Laboratori Clínic al parc hospitalari Martí i Julià de Salt aquesta primavera. L´alliberament de l´espai que el Laboratori ocupava permetrà doblar l´espai que actualment està destinat a les urgències.

En paral·lel, ja s´ha començat a treballar en la reforma de l'UCI Pediàtrica, també a la tercera planta. Com ja va explicar Diari de Girona, el dia 20 de febrer el Butlletí Oficial de l´Estat va publicar l´anunci de la licitació pública dels treballs per a reformar l'UCI Pediàtrica i l´Àrea de Neonatologia per un import total màxim de 390.623,54 euros. El termini màxim per presentar les ofertes és fins al 29 de març. Per dur a terme aquestes obres caldrà habilitar una àrea per acollir l´activitat provisionalment, mentre es reformin els espais actuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%
Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibre, exposicions, premis i contes per als petits

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema