El president del PPC Girona, Enric Millo, acusa el regidor de Lloret de Mar, Enric Martínez, "d'apropiació indeguda" per deixar la militància -al·legant que no pot continuar en un partit amb molts casos de corrupció- però no deixar l'acta de regidor. Demana als que abandonin que "no intentin, en nom de la dignitat i la honestedat, aprofitar-se'n quedant-se un càrrec que es va obtenir en nom i representació del Partit Popular". Diu que respecta la decisió però, pel que fa als motius, creu que probablement en les properes setmanes es coneixeran els motius reals que possiblement estiguin "més vinculats a la defensa d'interessos personals".

La decisió del regidor, malgrat manifestar que és respectada, ha molestat a la direcció popular, que ahir va respondre amb contundència. Martínez, regidor a Lloret i assessor a la subdelegació del Govern en matèria de seguretat i de relacions amb l'administració local, va abandonar al·legant que la causa són els casos de corrupció que impliquen als populars. La decisio l'hauria pres amb la Junta Local del partit a Lloret, on altres membres també haurien manifestat la voluntat d'abandonar. Ara bé, ha decidit mantenir l'acta de regidor.

El president del partit ha volgut deixar clar que "no s'obliga ningú a militar al PP, però aquells qui gràcies a aquest tenen un càrrec públic, si decideixen marxar, que ho facin amb totes les seves conseqüències", perquè quedar-se l'acte de regidor creu que "no té res d'honest, ni de digne, més aviat tot el contrari". Considera que Martínez ha de ser "responsable i actuar de manera lleial als lloretencs" que van votar el PP i retornar l'acte al partit perquè el següent a la candidatura el substitueixi i "seguir treballant i desenvolupant el projecte popular en benefici del municipi i dels seus ciutadans".

El president del partit ha manifestat que "estic molt orgullós de la feina que fan tots els membres del PPC de Girona", sobretot d'aquells que ostenen càrrecs públics "malgrat estar sotmesos a una pressió pública del tot injusta i injustificada per culpa del mal comportament d'algunes persones que no tenen cap vinculació directa amb nosaltres". De fet, Martínez apuntava també que no només no se sent "còmode" representant el PP sinó que "ser del PP a Girona no és fàcil i repercuteix en la família".

"Del PP els únics que han de marxar són els corruptes i no els que lluitem contra la corrupció", ha dit Millo. Per al líder popular "ara el que toca és seguir lluitant amb fermesa contra la corrupció i treballant en favor de la regeneració democràtica".

A banda d'això, el president del PP sospita que els motius al·legats no són el detonant que abandoni el partit. "Al llarg de les properes setmanes", ha dit Millo, "estem convençuts que coneixerem les veritables raons de la sortida del partit i l'apropiació indeguda del càrrec de regidor de Martínez, probablement més vinculades a la defensa d'interessos personals que a les esgrimides en la seva carta demanant la baixa".

El regidor de Lloret des de fa poc més de quatre anys va anunciar que "entenem que ja fa massa temps que els casos de corrupció es repeteixen i alguns d'ells impliquen els càrrecs del PP en àmbit nacional, i fins aquí hem arribat". "Jo no puc continuar en un partit on veig que no es prenen decisions contundents quan s'han de prendre", va dir.