El conseller de Noves Tecnologies del Consell Comarcal de la Garrotxa, Jordi Cargol, ha indicat que -segons el seu coneixement- cap més ajuntament de la Garrotxa ha patit els efectes del virus de Correus. A la tardor passada, el conegut virus anomenat de Correus va encriptar bona part de la documentació de Secretaria de l'Ajuntament de Besalú. Cargol ha explicat que el Consell Comarcal assessora i dóna protecció antivirus als municipis que li demanen.

Per la seva part, Lluís Guinó (alcalde de Besalú per CiU) ha explicat en una entrevista a OTV que, després de l'atac, l'Ajuntament va fer una auditoria informàtica. Després de l'avaluació, l'Ajuntament -amb el suport de la Diputació- ha dut a terme una planificació destinada a disposar de més mesures de seguretat. Guinó ha valorat que l'atac va afectar només documentació interna de secretaria i que no ha tingut cap mena de repercussió a nivell d'usuaris.

Immediatament després de l'atac informàtic, l'Ajuntament de Besalú es va posar en contacte amb el Centre de Seguretat de la Infomació (CESICAT) i amb els Mossos d'Esquadra. Els van explicar que tenien la possibilitat de recuperar part de la informació si seguien el xantatge dels pirates informàtics, però els van aconsellar que no ho fessin.

L'Ajuntament ha seguit els consells del CESICAT i dels Mossos d'Esquadra i ha optat per millorar l'equipament informàtic i els tallafocs.