El Servei de Vigilància Duanera (SVD) acaba de donar un important cop policial al tràfic de droga a la província de Girona amb la detenció de dues persones a les que van trobar 41,8 quilos de cocaïna amagada dins un Ford Mustang que ara ja no val ni el seu pes en ferro en haver-se hagut d´obrir com una llauna de tonyina per trobar la mercaderia. Els traficants, dos marroquins nacionalitzats francesos, han sigut enviats a presó provisional pel Jutjat d´Instrucció número 2 de Girona.

La policia duanera tenia l´ull posat en un nau industrial de Cassà de la Selva que havien llogats els traficants detinguts. Un d´ells s´havia fet importar un Ford Mustang des de Panamà, que va arribar a Espanya a través del port de Barcelona, on va ser recollit abans de transportar-lo a la nau de Cassà. Poc temps va estar-se el vehicle tancat perquè els agents de duanes van entrar dins el magatzem el dilluns on, després d´una primera inspecció, van trobar que hi havia droga amagada dins el cotxe i van sol·licitar una ordre al Jutjat de Guàrdia per desballestar el cotxe per buscar més droga.

Una obra d´orfebreria

Se sospita que la droga es va introduir dins el vehicle a Panamà i que una vegada a Espanya s´havia de distribuir, amb un valor al mercat proper als dos milions i mig d´euros. L´ocultació dels fardells era una autèntica obra d´orfebreria. S´havia amagat a la part lateral del cotxe, hi havia dobles fons i zones forrades amb plom per evitar que els rajos X dels escàners dels ports detectessin la mercaderia il·legal.

Com els detinguts no es van mostrar col·laboratius a l´hora d´indicar en quines parts del vehicle hi havia oculta la droga, el cotxe es va dur al parc de Bombers de Girona per tal que li passessin la radial a tota la carrosseria en busca de més droga. En total, els agents duaners van retirar 41 quilos i 800 grams.

Els dos traficants van passar dimarts a disposició judicial però es van negar a declarar i el titular del Jutjat d´Instrucció número 2, Manuel Marcello, va decretar el seu ingrés en presó provisional. L´advocat, Joaquim Bech de Careda, va evitar valorar l´operatiu policial «per no interferir en la instrucció judicial oberta».