Les comarques de Girona disposen de quasi la meitat de les places d'apartaments turístics regularitzades de Catalunya. En total, hi ha actualment 20.718 establiments d'aquest tipus a Girona (el 43,1% del total de Catalunya) que sumen 119.226 places (43% del total). Fa tres anys es va iniciar des de la Generalitat un procés de regularització d'aquest sector turístic, que ha comportat 150 expedients sancionadors a empreses gironines i 502 a tot Catalunya.

Catalunya ja disposa de més de 277.000 places regulades en apartaments i habitatges d'ús turístic. En tres anys, des de l'inici del procés de regularització que va engegar la Direcció General de Turisme, s'ha regularitzat el 55,5% de l'oferta estimada d'allotjament turístic. En el marc de la campanya d'inspecció a gestors i propietaris, la Generalitat ha resolt 502 expedients sancionadors, les multes dels quals sumen més de dos milions d'euros.

Després de tres anys des de l'inici del procés de regularització, els apartaments i habitatges d'ús turístic regularitzats a Catalunya ja arriben als 48.112 allotjaments. Aquesta dada suposa una regularització global de 277.402 places d'allotjament turístic, el 55,5% de les 500.000 places que es calcula que com a oferta potencial d'allotjament turístic en habitatges d'ús turístic i establiments d'apartaments turístic a Catalunya. L'evolució d'habitatges i apartaments turístics regularitzats i inscrits, a més, és de progressió constant.

En el cas de la campanya específica sobre comercialitzadores on-line, el 2015 s'ha tancat amb l'obertura de 146 expedients informatius a titulars de plataformes digitals i webs de comercialització d'oferta d'allotjament turístic.