Els Mossos han detingut 18 membres d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a la Cerdanya. Setze dels arrestos es van fer a Puigcerdà i els altres a Manlleu i a Vic. El jutge va decretar l'ingrés a presó per a sis dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per a la resta. Entre els detinguts hi ha un funcionari judicial investigat com a presumpte autor d'un delicte de revelació de secrets. La investigació continua oberta.

Tota la investigació va començar a finals de novembre de 2015. Els Mossos van detectar la presència d'un grup de persones que presumptament es dedicava al tràfic de substàncies estupefaents al centre de Puigcerdà. Després de diversos dispositius de vigilància i seguiment, els Mossos van constatar un degoteig constant de consumidors que entraven en un establiment situat al carrer Doctor. Piguillem, on compraven la droga. La investigació va posar al descobert que es tractava d'una organització criminal que tenia una estructura molt ben organitzada. Tot apuntava que la droga era traslladada de diferents punts de la comarca d'Osona a través d'un complex entramat de contactes per evitar aixecar sospites.

A mesura que van avançar les indagacions, els investigadors van esbrinar que el grup tenia un contacte als jutjats de Puigcerdà que els passava informació. Aquest descobriment va ser clau i va evidenciar que calia anar amb molta cura per no malbaratar tota la investigació duta a terme fins la data. Després de dies de preparació, el 17 de març, en un dispositiu simultani a la Regió Policial del Pirineu Occidental i a la Central, l'Àrea d'investigació criminal del Pirineu va detenir 18 persones.

Seguidament, els agents van efectuar cinc escorcolls. Aquestes van ser en dos domicilis i un establiment de Puigcerdà, un domicili de Manlleu i un establiment de Vic. Durant els escorcolls es va comissar un total de 230 grams de cocaïna de roca de gran puresa, 800 grams d'haixix, 4.070 euros, 1.900 dirhams i 4 bàscules de precisió, entre d'altres. La banda hauria distribuït més de dos quilos de cocaïna, valorats en 40.000 euros en el mercat negre.