Van intentar entrar en una casa de Vilablareix saltant la tanca perimetral però en aquell moment una patrulla dels Mossos els va enxampar i van acabar detinguts. Per evitar que ningú sospités d'ells, un dels presumptes lladres portava un gos i va simular que el passejava pel carrer Migdia quan en canvi el que feia era vigilar que el seu company pogués accedir a la casa que havien escollit per donar el cop. La sort va fer però que els Mossos passessin per allà i no hi hagués ni robatori.

Els fets van passar pels volts de les deu de la nit del 24 de març a Vilablareix quan una patrulla de Mossos, que realitzava tasques de seguretat ciutadana, va veure un home que saltava la tanca perimetral de dos metres d'alçada d'una casa de la població. Al costat hi havia un altre home que estava vigilant amb un gos.

En detectar la presència policial, els lladres van sortir corrent en direcció a un camí secundari on hi havia un vehicle esperant amb un conductor. Els agents van interceptar els sospitosos i els van identificar. De resultes de l'escorcoll del vehicle van localitzar ?guants, tornavisos de grans dimensions, una lot i un inhibidor d'alarmes. La policia va detenir els tres homes per la seva presumpta relació amb la temptativa de robatori. A més, es va comprovar que un d'ells tenia un document d'identitat fals i li constava una altra identitat.

Els detinguts són tres homes, d'entre 33 i 46 anys, de nacionalitat sueca, eslovena i croata, un d'ells amb domicili a Barcelona i els altres sense domicili conegut, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa. A un d'ells també per un delicte de falsificació de document públic.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 26 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.