L'últim ple de l'Ajuntament de Campdevànol va aprovar per unanimitat assumir la gestiò de la Séquia Grau-Reguer. La intenció municipal és explotar el salt del Martinet, a la Séquia. L'aprovació comporta l'assumpció de la gestió i la subrogació efectiva en la concessió hidràulica que ostentava la família Basil. Els dos objectius són, per una banda, preservar unes instal·lacions històriques i, per l'altra, mantenir l'explotació d'un salt que és una part essencial de l'entorn urbà del municipi.

L'acord va arribar després de la renúncia manifestada per Germans Basil, SCL, la darrera empresa explotadora del Salt del Martinet. El salt és una central minihidràulica capaç de produir 90 kilovats d'electricitat.

La Farga Grau-Reguer es va contruir pels entorns de 1754 per donar resposta a un greu conflicte jurisdiccional entre les famílies Reguer i Grau per la gestió i la concessió de l'aigua. La construcció de la séquia va suposar tota una obra d'enginyeria i va garantir la fi d'un contenciós que amenaçava l'explotació. Des de llavors, la séquia va esdevenir un element únic del centre del municipi.

L'alcalde, Joan Manso, va destacar la importància d'un acord que "ha de permetre preservar una instal·lació emblemàtica que constitueix una peça essencial de la futura Ruta de l'Aigua". I va afegir que "Campdevànol no s'entén sense la presència del canal Grau-Reguer i l'Ajuntament vetllarà per la seva conservació futura". Manso també va dir que "estem davant d'una rellevant decisió que ajudarà a preservar la imatge futura del centre urbà més proper".

Campdevànol és un municipi compromès amb el seu passat industrial. A més de fer estudis històrics, celebren una fira biennal monogràfica en metall.