Els controls dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres al barri de Sant Joan de la capital de l'Alt Empordà es començaran a retirar avui. Així ho va avançar el conseller d'Interior, Jordi Jané, en una visita a Figueres per conèixer de primera mà la problemàtica de dos barris de la ciutat com són els de Sant Joan i el del Culubret i en la qual es va comprometre a reforçar les mesures de seguretat i ser contundents contra la delinqüència.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va visitar ahir el barri de Sant Joan de Figueres, on dijous passat hi va haver un tiroteig sense ferits. També va passejar-se per un altre barri conflictiu de la ciutat, com és del del Culubret, on hi ha hagut talls de llum. El conseller es va reunir amb l'alcaldessa de la cituat, Marta Felip, i portaveus de tots els grups municipals de la capital de l'Alt Empordà. Jané també va trobar-se amb membres del Consell de Savis, el consell ciutadà del barri de Sant Joan.

El proper 12 d'abril, tots els portaveus de l'Ajuntament de Figueres, representants de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra es reuniran a Barcelona amb Interior per acabar de definir el full de ruta per combatre la delinqüència en aquesta zona de la ciutat.

Dijous, els Mossos d'Esquadra van blindar el barri després d'un tiroteig entre membres de clans gitanos per una enemistat produïda arran d'una agressió que es pretenia saldar. L'incident no va deixar ferits però l'alcaldessa, Marta Felip, va anunciar llavors que ha mantingut converses amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, que s'havia compromès a ampliar les mesures de seguretat.

Tot apunta que els autors del tiroteig van anar al barri amb dos cotxes. Van aturar-se al carrer i es van enfrontar amb armes, però ningú hauria resultat ferit. La intenció, segons apunta la investigació, era matar un membre dels Capirote, popular al barri, Manuel Fernández Cortés, conegut com a Mime. Es dóna la coincidència que és l'oncle del mort pel crim de Tots Sants a Figueres del 2013, Santiago Gabarre Sarrailh, però segons fonts consultades, el motiu del tiroteig no estaria relacionat amb aquest cas.

Els projectils, però, van fallar i els dos vehicles, dos BMW, van fugir després de deixar una desena de casquets de bala al carrer. Alguns van impactar contra les parets d'una casa i altres en d'altres punts com una furgoneta que hi havia estacionada i que va acabar amb la roda punxada. Els agents van entrar a diversos domicilis, entre els quals hi hauria el d'alguns Capirote.

Dissabte hi va haver una primera trobada inesperada entre l'alcaldessa Marta Felip i el conseller per posar fil a l'agulla al dispositiu policial de Figueres. Una trobada, segons la batllessa, que va permetre al màxim responsable polític dels Mossos de fer-se una idea del que passa al barri de Sant Joan. Una realitat que Jané va poder comprovar ahir de primera mà.