L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, va presentar el grup Boney M a la vuitantena de voluntaris que es van reunir al restaurant ca la Matilda, el dissabte dia 2 d'abril. Boney M serà la formació estrella de la diada central de la desena Festa dels Anys Seixanta que tindrà lloc el dia 9 de juliol.

La presència del grup a Sant Feliu de Pallerols, una localitat de poc més de mil habitants, es va començar a gestar en un concert que el grup va fer a Peralada el 2012. L'alcalde va explicar que es tracta de membres autèntics del grup alemany de música de discoteca. Hi faltarà Bobby Farrell, que va morir el 2010, però les vocalistes i ballarines dels anys 70 Marcia Barret (va escriure Belfast), Mazie Williams i Liz Michel sí que hi seran.

Casas va explicar que quan Boney M va deixar de funcionar com a grup al voltant del 1986 van sorgir diferents versions de Boney M. En tot cas, la que estarà a Sant Feliu serà la més original. Les previsions de l'alcalde volten una assistència de 3.000 persones. Al restaurant, l'alcalde va plantejar la possibilitat d'instal·lar una carpa. Segons ell, part dels ingressos de les entrades aniran a la secció d'alimentació infantil de la Creu Roja.

Un grup d'èxit

Els inicis de Boney?M van ser un experiment fet amb cantants d'estudi i músics d'arranjament. L'èxit que van obtenir va ser tan gran que el productor alemany Frank Farian va decidir exhibir-lo en forma de grup i anomenar-lo Bonney M. El resultat de l'experiment es va comptabilitzar en 18 discs de platí, 15 discs d'or i 150 milions de discs venuts a tot el món. Amb el seus sons suaus i ritmes enganxosos encara són un dels grups més coneguts al món. Trenta any després de la seva eclosió els seus èxits encara s'escolten a les emissores, a les sessions de sppining i a les dicoteques retro.