Els sindicats representats a la Junta de Personal de l'hospital Josep Trueta de Girona, a més de Fesitess i SAE, han demanat que s'aturi el trasllat del laboratori clínic a Salt «fins que no es disposi de tota la informació relativa al projecte d'unificació al parc hospitalari Martí i Julià». Es mostren «en total desacord» al canvi d'ubicació perquè consideren que «representa una pèrdua de valor» per al centre.

A través d'un comunicat conjunt, recorden que «cap dels responsables que va prendre la decisió del trasllat en el seu moment es troba al capdavant del projecte» i consideren que, «lluny d'obeir a criteris clínics, es fa per motius logístics amb manca de consens i voluntat per trobar un emplaçament al mateix hospital que no posi fre al creixement d'urgències», ja que un dels principals beneficis de l'operació és que el laborarori alliberarà un espai vital per a l'ampliació i reforma d'aquest servei, que doblarà la superfície.

Des de la junta de personal creuen que l'ús de l'espai físic s'ha fet sense tenir en compte que la primera funció és l'assitencial, «ja que la dispersió d'unitats clíniques va en contra de la lògica de concentració de recursos i coneixements en el mateix espai» i expressen els seus dubtes sobre el personal implicat i el trasllat de les mostres d'un hospital a l'altre.

Per la seva banda, l'hospital ha reiterat en diverses ocasions que l'obra, en què s'han invertit 2,4 milions, permetrà guanyar espai al centre i unir físicaments els actuals laboratoris del Trueta i Santa Caterina en 1.800 m2. A més, es mantindrà un laboratori de resposta contínua per donar sortida a les demandes del Trueta, que corresponen a un 9% de l'activitat total de l'equipament, que també dóna servei a tota l'atenció primària de l'ICS i l'IAS, l'hospital Santa Caterina i el de Campdevànol. El 88% de les mostres ja s'havien de traslladar fins al Trueta per ser processades, i les necessitats de transport s'incrementaran un 13% (40.000 euros més de cost).