Setanta-sis gironins menors de 30 anys, sense feina i amb titulacions de cicles formatius de grau superior o graus universitaris, participen en l'estrena d'un programa d'inserció laboral que identifica i potencia els talents individuals. La iniciativa es va presentar ahir a la Universitat de Girona, una de les 5 que hi estan associades a tot Catalunya i que ofereixen postgraus als joves adscrits al projecte.

Es tracta del programa Singular Talent, emmarcat en el Pla de Garantia Juvenil, subvencionat pel Fons Social Europeu i gestionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). El seu desenvolupament va a càrrec de l'empresa Aim Solo, especialitzada en la descoberta de talent jove -sobretot a partir dels 16 anys- i en guiar-lo cap a les professions que li són més adequades. Així ho va explicar una de les sòcies fundadores de la companyia, Ester Morros, que va participar en la presentació del programa a Girona. Morros va concretar que la proposta -endegada al gener- ofereix 400 places a tot Catalunya, de les quals ara queden una desena de vacants. Al setembre es preveu una segona convocatòria.

La responsable d'Aim Solo va explicar que els destinataris de Singular Talent són joves que ni estudien ni treballen, amb 29 anys com a màxim i els estudis referits abans. De les 400 places, 390 estan encarades cap a la inserció laboral i 10 a l'emprenedoria. El projecte complementa el talent dels joves amb formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i amb un postgrau online en comerç internacional, comerç, màrqueting o finances. Ester Morros va destacar que «l'objectiu principal és incidir en el jove, se li dóna eines perquè ell mateix comenci a buscar feina» i un assessor l'acompanya en el seu procés fins a la inserció labora, «fins i tot després se li fa un seguiment».