t

othom que s'aventura a treballar un hort (i cada vegada hi ha més gent que ho fa), faria bé de procurar-se al seu costat una persona de la tercera edat que pogués aconsellar sobre quan s'han de regar els enciams o quin és el millor dia per plantar cebes.

Diuen que l'hortet és a la gent gran el que el futbol és als brasilers. Ho porten a l'ADN. Així doncs, quin millor lloc per començar a cultivar, plantar i collir que els terrenys d'un geriàtric? Aquesta és la proposta que ha llançat la Residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva, que la setmana passada buscava voluntari per portar l'hortet del centre.

L'oferta, publicada al web de l'Ajuntament, demana la col·laboració d'algú disposat a treballar un petit tros de terra del geriàtric. A canvi, el sol·licitant està exempt de pagar lloguer per utilitzar l'hort i, òbviament, extreure'n tots els fruits que proveeixi la mare terra.

Segons fonts del mateix geriàtric, fins fa poc hi havia una persona que es feia càrrec de l'hort, però a causa de la seva avançada edat va haver-ho de deixar. Per això, el centre només demana un requisit al voluntari: compartir l'hort puntualment amb els residents «ja que aquests l'utilitzen esporàdicament per conrear-lo de forma puntual o extreure alguns dels aliments per treballar-los posteriorment a la residència».

És un tracte més que beneficiós. L'aspirant no només guanyarà els valuosíssims consells universals dels ancians, sens dubte útils de cares al futur, sinó que no caldrà preocupar-se per si aquell any surten o no els alls.