Tres cabanes construïdes amb uralita han aparegut després de la tala d'un bosc adjacent al parc Nou d'Olot. Acabada la tala, les construccions han quedat aixafades per la caiguda de les branques. Segons diversos testimonis, entre les restes de plàstics, ferros rovellats, fustes i tubs caiguts hi han trobat testos, llaunes de refrescs, garrafes d'aigua, regadores, cadires de jardí i embolcalls de preservatius. Els veïns indiquen que el material de les contruccions i algunes de les eines trobades a les cabanes provenen dels horts municipals que hi ha a la vora i d'una masia situada prop de les cabanes.

Altres veïns atribueixen les construccions a possibles refugis per a trobades homosexuals. El parc i la seva rodalia està marcat a les guies gais d'internet com a un lloc de cruising (punts on hi ha trobades sexuals) d'àmbit estatal. La indicació telemàtica fins i tot va motivar un reportage televisiu sobre la zona i diversos articles, tant a la premsa escrita com als mitjans digitals.

Fa temps, els veïns van comunicar de paraula a l'Ajuntament l'existència de moviments de persones dins del bosc. Després van constatar un augment de la vigilància a la zona i van notar una disminució -segons ells- del trànsit d'homes que s'endinsaven pels camins cap a l'interior del bosc. Ara, indiquen que en els darrers temps han notat un increment dels moviments a la vora del bosc.

Lloc de trobada de joves

El cap de la Policia Municipal d'Olot, Ignasi López, ha indicat que el cos té constància de l'indret, però no com a lloc de trobada per a relacions gais. Indica que durant temps les cabanes van servir per aixopligar trobades d'adolescents. És a dir, un lloc on els joves conversen després de la sortida de la feina o de les classes. D'aquí les llaunes de refrescs i de les cadires. Ha assenyalat que l'Ajuntament té previst retirar les restes de les cabanes en breu. Ha valorat que es tracta d'una zona boscosa de fàcil accés i situada a la perifèria, però a poca distància de les vies més transitades de la ciutat.

El bosc està situat entre la carretera de la Deu i el parc Nou. De la carretera, on hi ha zones d'aparcament, surten desenes de camins que entren dins del bosc, on han trobat les cabanes. Es tracta d'una petita zona forestal que a la primavera queda molt coberta de vegetació. Els arbres i els matolls del bosc limiten amb una zona d'horts municipals i amb el parc Nou. Són hectàrees de jardins. Hi ha arbres catalogats i espècies vegetals úniques. També hi ha senders amplis, basses i ponts.