El Departament d'Ensenyament tancarà 4 grups del primer any d'Educació Infantil (P3) el curs 2016-2017 a les comarques de Girona i n'obrirà 9, mentre que en suprimirà 3 d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i en crearà 2 de nous. Per aquest motiu, el proper any escolar arrencarà al setembre amb 5 grups d'alumnes nous de P3 i un més a ESO.

Les escoles d´educació Infantil on els Serveis Territorials d´Ensenyament a Girona suprimiran un grup de P3 són Joana d´Empúries, de Castelló d'Empúries; Alfons I, de Puigcerdà; Els grecs, de Roses; i la de Sant Julià de Ramis. Pel que fa als 9 grups que es crearan a partir del setembre, s´ubicaran a l'escola Dr. Sobrequés, de Bescanó; Montseny, de Breda; Mas Clarà, de la Bisbal d'Empordà; L´Entorn, de Porqueres; Santa Margarida, de Quart; Montserrat Vayreda, de Roses; Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí; Madrenc, de Vilablareix; i Les Mèlies, de Vilafant.

Respecte les modificacions a primer curs d´ESO a Girona, Ensenyament treu grups als instituts Germans Vila Riera, de Camprodon; Narcís Monturiol, de Figueres; i Montsacopa, d´Olot. Mentre que n´incrementen a l´institut de Sant Feliu de Guíxols i al Deulofeu, de Figueres.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va concretar l'oferta escolar per al curs vinent un cop s'han registrat les sol·licituds de preinscripció.

El suplement d'ensenyament L'Aula, publicat avui a l'edició en paper de Diari de Girona, aporta dades complementàries a aquesta informació.