A primera hora del matí, els bombers, amb balcó grua i vestit d'apicultor, han despenjat l'eixam d'abelles que ha mintingut precintada la part alta del Firal d'Olot durant dos dies. Un cop avaix, un apicultor de Castellfollit de la Roca ha posat l'eixam dins d'un calaix. Les abelles ja no hauran de buscar més des d'aquest matí ja tenen casa.

L'apicultor ha valorat que l'elevat nombre d'eixams d'abelles localitzats en els darrers dies a Olot té a veure amb l'expansió de la vespa asiàtica. «No ho veus - ha dit- que cada vegada n'hi ha més i les molesta més!». L'home ha explicat que ha tret eixams del Pla de Dalt, de la fàbrica Simón, de l'escola Malagrida i encara d'altres llocs.

«Setze!» és la zifra que poc després de la despenjada ha enumerat Josep Guix (regidor de Medi Ambient pel PSC). Guix ha atribuït la presència de l'abella al bon temps de l'hivern i la qualitat ambiental de la ciutat. «Hi ha més abelles, més ocells i lludrigues al riu», ha indicat. Sobre una retirada de l'abella del camp a la ciutat, Guix ha considerat que l'ambient industrial i totes les seves derivacions no ajuden a mantenir l'abella a l'entorn forestal.

També ha fet referència a la vespa asiàtica, però ha recordat que l'abella tè d'altres depredadors naturals com ara l'abellarol. Ha lamentat que en canvi no hi hagi tants depredadors per les espècies invasores, sobretot per la vespa asiàtica i pel visó americà.

El regidor també ha indicat que el bon hivern ha afavorit les abelles, però també ha provocat que alguns insectes maliciosos com el mosquit tigre no hagin mort per causa del fred.