Esquerra Republicana reclama al Ministeri de Foment un pla urgent de millora i de manteniment per a la xarxa ferroviària de la demarcació de Girona amb l'objectiu, entre d'altres, d'augmentar la freqüència de pas, la seguretat i les estacions. El grup del partit republicà a la Diputació de Girona portarà una moció al ple ordinari de la setmana vinent per exigir al Govern central que executi -a través de Renfe i Adif- les mesures i les inversions necessàries per solucionar la situació, que ERC ha titllat de «precarietat històrica», de la xarxa de tren gironina.

La formació recorda que la mala qualitat del servei ferroviari provoca «gravíssimes molèsties a milers de ciutadans i genera danys econòmics, socials i ambientals». Així ho valora el portaveu del grup d'ERC a la Diputació, Pau Presas, que afegeix que «el dèficit d'inversions públiques» dels últims anys per part de l'Estat «ha deixat el transport públic gironí, com a tot Catalunya, en una situació especialment vulnerable».

«No podem permetre que les estacions de les comarques de Girona estiguin sense personal ni gairebé serveis, amb una falta de seguretat notable per als passatgers», assegura Presas. També insisteix que «les incidències i els retards són diaris».