Els municipis de Bordils, Celrà i Sant Gregori s'han posicionat a favor d'un canvi en la gestió dels serveis funeraris, amb l'objectiu d'acabar amb el monopoli actual de Mémora a més de garantir uns serveis fúnebres «de qualitat i a l'abast de tothom». La setmana passada, els plens dels tres municipis del Gironès van aprovar la moció que ha impulsat la CUP, en el marc de la campanya que ha posat en marxa la formació per estendre el debat funerari a la comarca.

En concret, en la moció es proposa que els diferents consistoris del Gironès s'impliquin de forma mancomunada en la gestió funerària de la comarca. També es demana als ajuntaments de Girona i Salt que impulsin un espai de treball entre els municipis interessats per tirar endavant aquesta aposta. Així mateix, el text que han aprovat els plens de Bordils, Celrà i Sant Gregori acorda que els consistoris trametin escrits a Mémora reclamant-li el compliment escrupolós de la normativa, a part de demanar que permeti el lliure accés als tanatoris de Girona i Salt a altres operadors amb el cobrament corresponent pel servei.

Xerrada informativa a Girona

En paral·lel, la CUP-Crida per Girona ha programat per avui dijous una xerrada informativa, que també es troba emmarcada en aquesta campanya, titulada: «El negoci funerari a Girona. Hi ha alternatives?». L'acte es farà a les 19.30 h al centre cívic del Barri Vell de Girona amb participació d'Aureli Sánchez (de l'associació Esfune), Jordi Capellas (arquitecte) i Luz Helena Bustos (gerent de l'empresa Eternam). La regidora del partit, Laia Pèlach, presentarà la xerrada.