L'Ajuntament de Vilademuls vol atreure famílies a una urbanització de Vilafreser acabada i amb les parcel·les a punt per construir des del 2009, amb la voluntat de dinamitzar l'escola i el conjunt del municipi. L'alcalde, Àlex Terés, ha compartit el desig municipal després que una empresa local hagi demanat permís per construir dos habitatges turístics en aquesta àrea pendent de desenvolupar.

Terés va avançar que, si tota la documentació està en regla, el Consistori autoritzarà la construcció dels habitatges turístics -tot i conèixer la voluntat de l'empresa de fer-ne 6, l'alcalde va dir que fins la setmana passada havien rebut petició per a 2. Ara bé, el batlle va aprofitar aquesta demanda per fer constar que «a l'Ajuntament ens agradaria que també anessin a viure veïns en aquesta zona, perquè dóna vida a l'escola, al municipi».

Vilafreser és un dels 12 nuclis que integren Vilademuls, al Pla de l'Estany, situat a 16 de quilòmetres de Girona i a pocs quilòmetres de la sortida de l'autopista a Vilademuls. Per aquest motiu, l'alcalde va dir que «pensem en la possibilitat de fer residències per a gent que viu a Girona», ja que s'hi podrien desplaçar amb facilitat.

Això no treu que l'Ajuntament vegi amb bons ulls la proposta de l'empresa Naturaki, perquè «donarà vida turística, als restaurants... però volem gent que s'empadroni», va apuntar Àlex Terés. Naturaki es va fundar el 2011 i en l'actualitat -d'acord amb el seu web- gestiona 46 cases rurals en exclusiva a les comarques de Girona.

Tot i la voluntat d'augmentar el nombre de veïns, Terés va recordar que el Pla d'ordenació urbanística de Vilademuls preveu un creixement «molt limitat».