Més de 500 persones van participar, ahir, al cinquè Dragon Boat de Banyoles. Es tracta d'una barreja d'activitat esportiva i lúdica destinada a reforçar Banyoles com a destinació turística. La voluntat és fer una reunió internacional d'universitats i empreses basant-se en regates de barques amb formes similars a la figura del drac.

Les curses de barques drac són unes competicions que a la Xina les fan des de fa més de 2.000 anys. Són barques senzilles amb capacitat per a molts remers que es mouen de manera senzilla a base de l'acció de persones que remen sense ser remers molt experimentats.

Com que és una pràctica senzilla i popular, les curses de barques drac van sortir de la Xina a partir de finals dels anys setanta. Ara hi ha festivals de barques de dracs arreu del món. La idea és competir i fer festa.

El Club Natació Banyoles va aprofitar l'existència de la llegenda del drac de Banyoles per atraure un festival internacional lligat al drac. El drac de Banyoles està datat al segle VIII i va ser vençut i mort pel propi emperador Carlemany.

El Club Natació Banyoles va aprofitar la llegenda per fer regages de barques drac estandarditzades. Tot plegat va servir perquè ahir centenars de persones d'arreu del món participessin en una competició que és molt espectacular, tant que van fer un concurs de fotografies a Instagram.