La robòtica va omplir ahir el pavelló municipal de Vilabrareix on, fins avui, se celebra la segona edició de la jornada Girona+Tecnològica. Els elements estrella d'aquest dissabte van ser la final del primer campionat de Robòtica lliure de Catalunya, RoboCAT, i l'anunci del tema al voltant del qual girarà el Camp RoboCAT 2017, que serà Salvador Dalí. Enguany ha estat el Barri Vell de Girona.

L'associació El Racó dels Robotaires i el TecnoAteneu de Vilablareix han organitzat el II Girona+Tecnològica, que avui acull un festival de drons. La jornada s'adreça a alumnat, professorat, empreses, institucions i particulars interessats en la tecnologia.

Des de les 10 del matí d'ahir, al pavelló de Vilablareix es van fer conferències, tallers i rondes classificatòries de la competició RoboCAT, a la qual van participar 25 equips. Al matí, van guanyar l'equip Exporium pel que fa als adults, Robotecs a Primària -de la Fundació Llor, de Sant Boi- i Legobots Bell-lloc a Secundària. A la tarda, en les aliances d'equips van quedar primers Eco_11 i Tech-Pro i segons, Evasió Project i Tehc Monkey Evasió, d'una empresa especialitzada de Granollers.