Els accidents de trànsit s'han cobrat 22 vides aquest 2016 a les comarques de Girona. Es tracta d'una xifra que ja supera la total del 2014. En concret, fa dos anys, van perdre la vida 21 persones a la província. Una dada que va situar-se sota mínims si es compara amb els anys anteriors, on sempre s'havia superat la xifra de les 35 víctimes mortals. El 2015 n'hi va haver 40.

La sinistralitat d'aquest 2016, però, va viure un fort revés el mes d'abril passat quan van morir en un sol accident fins a set persones set persones. Va succeir el 2 d'abril a la N-II, al seu pas per Pont de Molins.

Un xoc lateral entre un vehicle francès que circulava en sentit sud a gran velocitat i un altre amb tres ocupants que anaven al Pertús a treballar va acabar amb la vida de set persones.

Sis de les set víctimes mortals a més no duien el cinturó de seguretat. L'únic supervivent va ser un noi de Figueres. A l'interior del cotxe francès -que va quedar completament trinxat-, hi van trobar diversos feixos de bitllets.

Malauradament hi ha un tipus d'accident de trànsit que s'ha cobrat moltes vides aquest any: l'atropellament. Fins aquest mes de maig, n'hi ha hagut cinc de mortals.

Un dels que han copsat més l'atenció mediàtica sobretot per l'edat de la difunta és el de BonmatíBonmatí. Una nena de 4 anys va morir el 16 de maig després de ser envestida per un cotxe. El conductor, drogat i begut, va fugir del lloc i el van acabar detenint els Mossos poca estona després a Bescanó.

El jutge de Santa Coloma va decidir enviar a presó provisional el conductor homicida, ja que segons el magistrat el conductor, Alejandro Abadia Abella, de 39 anys, anava a una velocitat inadequada, conduïa de forma «agressiva» i no es va aturar.

Els altres accidents de trànsit que s'han produït a la província de Girona són sobretot entre cotxes i d'aquests en destaca un que també ha tingut molt ressò mediàtic sobretot pel qüestionament que ha fet la família i la parella de la difunta dels protocols sobre els conductors reincidents.

Es tracta d'un sinistre viari que va tenir lloc el 29 de gener a la C-65 al seu pas per Fornells. En aquest cas va perdre la vida una jove de 25 anys, Laura Fernández Comas. El conductor homicida abans d'aquest accident n'havia tingut un altre a Llagostera. En va fugir i després el van interceptar begut a Sant Feliu de Guíxols.

Després del primer accident, un amic del xofer va agafar el vehicle. Finalment, però, el conductor homicida va tornar al voltant, tot i no tenir el carnet vigent. Aquell divendres a la nit el xofer va agafar el seu Alfa Romeo en direcció a Girona i va perdre el control del vehicle.

Va estar a punt de sortir de la via però finalment, després de fer un cop de volant, va envair el carril contrari per on circulava la jove de 25 anys. La conductora el va intentar esquivar però no va poder impedir el xoc frontal mortal.

El conductor la setmana passada va passar a disposició judicial després de cinc mesos de l'accident, ja que havia estat ingressat en centres hospitalaris. El jutge el va enviar a presó provisional.

Arran d'aquest accident de trànsit s'estan revisant els protocols i Interior ha demanat a Fiscalia canvis. També ho ha fet el Servei Català de Trànsit, que reclama un enduriment del Codi Penal.