El Parc de la Devesa va acollir ahir la primera Marxa Solidària Canina organitzada pel Diari de Girona. Un centenar de persones es van reunir amb els seus gossos per recórrer els quatre quilòmetres de la marxa circular. Els animals més àgils i ràpids van fer la marxa corrents i els més grans, caminant. "La ruta era molt clara i el meu gos, que té ja els seus 10 anyets, l'ha pogut fer tranquil·lament", comentava la Mercè Coll, una de les participants.

Junts, però, van jugar i es van divertir en un acte amb caire solidari, ja que part dels beneficis que es van obtenir de les inscripcions han anat a parar a la Protectora dels Animals del Gironès en forma de material d'alimentació per als animals del refugi. A banda, també han col·laborat en la marxa dues protectores més: Galgos112 i Som amics dels animals (somamicsdelsanimals.cat). "Participar en la marxa és una forma d'ajudar els animals, que són els que més s'ho mereixen i els que més apartats de la societat estan", va reivindicar Eduard Ruíz.

Per altra banda, la Núria Mayoral va destacar el bon ambient que es va respirar durant tota la jornada. "La gent sempre diu que quan hi ha molts de gossos hi ha merder, però avui s'ha demostrat que això no és veritat", va afirmar. Per tal que l'activitat fos neta i cívica, Canny Box va repartir una mostra del nou recollidor d'excrements per a gos.

Un cop finalitzat el recorregut, es va celebrar l'entrega de premis per part del vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. Es va premiar el gos més simpàtic, el més entremaliat i el millor vestit, per cortesia de Mircat; el més peculiar, per cortesia de Hot Dog Holidays; el més dolç, per cortesia de La Fageda; i el més golafre, per cortesia de Restaurant l'Argadà. La jornada va comptar amb la col·laboració de Mircat i l'Ajuntament de Girona com també del Club Agility Girona, encarregat de fer gaudir als assistents en finalitzar la marxa amb una exhibició i taller d'agility. Diferents membres del club van posar a prova els seus gossos en un circuit ple d'obstacles.

Després, els participants de la marxa canina van poder jugar amb els seus gossos dins el circuit fent-los passar per sota els túnels i saltar per sobre les barreres. Una forma de fer esport conjuntament amb la mascota. "A la meva gossa li agrada molt fer esport, per això hem vingut. Així aprofito jo també per fer una mica d'exercici", explicava la Raquel Carrera.

Per finalitzar la jornada, es va dur a terme una xerrada sobre comportament caní. A banda, el Col·legi de veterinaris de Girona va facilitar una guia als participants sobre tinença responsable.