Les claus per a una revetlla segura, ara a través del teatre. Així és com Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat enguany la campanya de sensibilització Revetlles amb Precaució. Pretén apropar de forma amena i didàctica els consells de seguretat per a joves a través d'una obra de teatre que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan.

L'obra de teatre està escrita i interpretada per la companyia Filomenateatre de Granollers i ahir la va representar davant uns 250 alumnes de cinquè i sisè de primària i primer d'ESO de l'Institut Ridaura de Castell-Platja d'Aro.

Abans de la representació, els alumnes van rebre les explicacions de membres de la Creu Roja sobre què fer en cas de lesions o cremades la nit de Sant Joan; i també recomanacions de seguretat a càrrec de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra. Un cop finalitzada l'obra, els alumnes van poder exposar als membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro els seus dubtes i recordar els principals consells de seguretat.

A banda de l'obra de teatre, Protecció Civil ha editat 2.000 exemplars d'un nou còmic titulat En Pau, l'Arnau i l'Anna a: Una revetlla al poble.

Dins la campanya de sensibilització, l'ens del departament d'Interior també ha distribuït 5.000 pòsters de Feu la festa amb seguretat i 5.000 de Sigueu responsables amb els nens, així com 7.000 quadríptics repartits als ajuntaments i consells comarcals de Catalunya i gremis de pastissers, entre altres.

A banda de l'obra de teatre i el material, durant els dies previs a la revetlla i durant el dia 23, Protecció Civil de la Generalitat també està reforçant la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l'etiqueta #revetllasegura als comptes de Twitter @emergenciescat, amb gairebé 100.000 seguidors, i al perfil de Facebook www.facebook.com/emergenciescat.

L'ens d'Interior també col·labora enguany amb la campanya de l'Institut de Mircrocirurgia Ocular (IMO), que dóna consells sobre l'ús correcte dels petards per evitar lesions i accidents oculars.