L'Ajuntament de Mieres ha programat una consulta popular per decidir quines inversions realitzar aquest 2016, el mateix dia de les eleccions generals, el 26 de juny.

La consulta tindrà lloc al dispensari municipal, de 9 del matí a 8 del vespre. Hi podran participar totes les persones inscrites al Registre de Participació Ciutadana del municipi. Els veïns i veïnes de Mieres escolliran entre 14 propostes on destinar 23.450 € que seran les inversions municipals del 2016.

Les propostes surten d'un procés de participació previ on a títol individual o bé com a entitat, es podien presentar propostes. En aquest procés, l'Ajuntament va rebre un total de 28 propostes, de les quals el Consell de Poble va decidir que 14 complien tots els criteris establerts i, per tant, se sotmetrien a consulta popular.

Aquest dissabte, 18 de juny, a les set de la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament, tindrà lloc una audiència pública amb l'objectiu de presentar les 14 propostes que s'han de sotmetre a consulta a fi de donar la informació necessària per poder votar. És una de les primeres experiències de pressupost participatiu.