Uns 60 ajuntaments i pimes participen en una jornada sobre energia sostenible

18.06.2016 | 07:18

Els programes Beenergi i Enerinvest de la Diputació de Girona van organitzar ahir al matí, a la Casa de Cultura de Girona, la jornada "Opcions de finançament per a inversions en energia sostenible", en què una seixantena de pimes i ajuntaments van rebre informació, de tècnics i d'onze entitats financeres, sobre com obtenir finançament per a projectes d'energia sostenible.
Els tècnics i empresaris assistents a la jornada van poder establir un contacte directe amb els professionals financers d'Arboribus, Banc Sabadell, BBVA, BBVA-Rent and Tech, CaixaBank, Caixa d'Enginyers, ECrowd!, Finanzarel, Si Capital, SomEnergia i Triodos Bank.
Durant la jornada d'ahir també es va presentar el programa Enerinvest, en el qual participa la Diputació de Girona, que té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau del sector financer, de les energies renovables, dels responsables polítics i de la societat per fer possible l'execució de projectes d'energia sostenible en l'àmbit estatal.
A més, també es va parlar de sistemes que permeten desenvolupar accions relacionades amb les energies renovables, com ara el foment de la instal·lació de calderes de biomassa i de la producció d'estella local i sostenible, que facilita la prevenció d'incendis forestals i redueix les emissions de CO2. Aquesta actuació s'emmarca en el Pacte dels Alcaldes de les Comarques Gironines que lidera la corporació i al qual hi ha 205 municipis adherits, segons informen des de la Diputació.

Treball en xarxa
El diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, va destacar que "la Diputació vol col·laborar a facilitar la superació dels reptes financers que suposen les inversions en eficiència energètica sostenible. Per aquest motiu, es conceben jornades com aquesta, que fomenten el contacte i el treball en xarxa a partir de reunions bilaterals successives entre tècnics i empresaris amb professionals del sector".
En acabar l'acte, Costabella va lliurar els certificats d'assistència als participants de les tres edicions del Curs de PIME a MESE (microempreses de serveis energètics), que Beenergi va organitzar a Girona, Vidreres i Figueres el primer semestre del 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Enllaços recomanats: Premis cinema