L'espai de serveis projectat al cim del Montsacopa està pendent de l'aprovació de la comissió d'Urbanisme de Girona. La declaració de conveniència de la comissió d'Urbanisme depèn de l'informe que li presentarà la comissió de Cultura de la Generalitat. "Estan pendents de veure quines modifcicacions implica la comissió de Cultura", va apuntar Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU) en el darrer ple.

Un cop rebut i el vist i plau de la Comissio d'Urbanisme (organisme que resol temes urbanístics a instància dels l'ajuntaments), l'Ajuntament d'Olot podrà obrir les pliques per l'adjudicació del servei de bar restaurant previst al fortí i el recinte del costat de l'ermita de Sant Francesc. La idea és adjudicar les obres en el decurs de l'estiu, perquè puguin començar a la tardor.

El preu previst per a l'adequació de l'espai són 265.000 €, dels quals la meitat estan finançats pel Pla de Foment Turístic de la Generalitat de Catalunya. La idea és que el fortí de finals del segle XIX es converteixi en un restaurant amb vistes espectaculars sobre Olot. També s'hi preveu una terrassa, un espai de jardí i sanitaris a la part que queda dins del recinte.

El projecte que depèn del vistiplau d'Urbanisme forma part d'un pla de recuperació dels valors del volcà Montsacopa que l'Ajuntament fa amb la conformitat del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Bisbat de Girona. De la planificació ja han acabat la primera fase de la restauració de la capella i diverses accions de millora de camins, mobiliari i retolació.

Vayreda va explicar la situació administrativa de l'espai de serveis en contesta a una pregunta d'Anna Descals (CUP). "Com està l'espai de serveis del Montsacopa -va plantejar- i si hi ha la concessió feta i com estan les obres"

Junta de Sant Miquel

La recent dimissió de la Junta de Sant Miquel va ser portada al ple per Xavier Garcia (OeC). Garcia va exposar que -segons el seu criteri- el barri de Sant Miquel ha estat en els darrers llocs en les escales de prioritats dels ajuntamens de CiU (2011-16) i del PSC (1999-2011). Va considerar que el malestar existent al barri en el darrer temps ha propiciat la compra d'un solar al carrer Martí l'Humà i la reactivació de la llar d'infants.

Va trencar el discurs per referir-se a la dimissió de la junta veïnal. Va apuntar que a Sant Miquel no hi ha més o menys racisme que en un altre lloc i va preguntar qui seria l'interlocutor de l'Ajuntament al barri després de la dimissió.

Estanis Vayreda va respondre que l'Ajuntament confia crear una altra junta. Va indicar:" Que sigui crítica, però que reconeixi que ens esforcem".

Respecte a l'esforç, va recordar que el govern convergent ha estat el que va començar el Pla Integral de Sant Miquel, el que va millorar l'enllumenat de l'avinguda Girona i el que ha reforçat la seguretat.

Abans de l'enumeració, va exposar: "La dimissió ens ha sabut molt de greu, pels regidors però també pels tècnics que han treballat a Sant Miquel". Va indicar que -en el temps de regidor del barri- va dedicar molt temps a escoltar les demandes dels veïns i es va esforçar per prioritzar-les.

Vayreda va valorar que tot i les voluntats expressades pels altres grups, CiU és el que -segons ell- fa més pel barri.