Les carreteres gironines, així com la resta de catalanes, van patir ahir importants congestions de trànsit a causa del pont de Sant Joan. En concret, la C-31, a l'alçada de Santa Cristina, a l'enllaç amb la C-65, va sumar 10 quilòmetres de circulació amb congestió. La C-65, a l'enllaç de Llagostera amb l'AP-7, va suportar fins a quatre quilòmetres de congestió. L'accés de l'AP-7 a Figueres va patir lleus congestions, així com l'AP-7 a l'alçada de Fogars de la Selva en sentit Barcelona, que va patir circulació amb congestió durant nou quilòmetres.

Amb l'ànim d'augmentar la capacitat viària i minimitzar les retencions, el Servei Català de Trànsit va endegar mesures especials. A les comarques gironines es van concretar amb l'inversió de prioritats de les rotondes a la C-65, a Cassà de la Selva, en sentit sud.

Més de 500.000 vehicles

La celebració de Sant Joan, que enguany ha caigut en pont, ja va fer preveure que aquest passat cap de setmana seria un dels més complicats a la xarxa viària catalana. L'operació sortida, que s'iniciava dijous, revetlla de Sant Joan, al migdia, ja feia preveure la sortida de més de 500.000 vehicles des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que, en la seva majoria, es desplaçarien a les zones costaneres de Catalunya.

En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit va endegar un pla especial per a aquest pont, que preveia mesures especials per augmentar la capacitat viària de les carreteres catalanes i l'augment també dels cossos de seguretat catalans. Els Mossos d'Esquadra van desplegar un total de 1.413 efectius que van realitzar 1.219 controls policials, entre els quals 346 d'alcoholèmia.