Els Mossos d'Esquadra han arrestat el responsable dels robatoris en habitatges que van generar alarma fa unes setmanes a la Bisbal d'Empordà. Es tracta d'un veí del poble, de 21 anys i de nacionalitat hondurenya. Els agents li imputen tres robatoris amb força a l´interior de domicilis.

En una altra actuació policial amb envestida als agents i persecució, els Mossos van edtenir dos menors que acabaven de robar en una casa de Roses.

Els tres fets de la Bisbal van ocórrer la matinada del passat 14 de juny a l´interior de tres domicilis de la ciutat mentre els seus inquilins dormien.

El lladre silenciós a qui han enxampat en el primer cas, que va produir-se en un pis del carrer Paral·lel va pujar per una canal i va accedir a l´interior del domicili per una finestra del balcó que estava oberta. Quan el propietari es va despertar va veure que la porta d´accés al pis estava oberta i s´havien emportat la televisió.

El segon cas va passar una hora després en un domicili del carrer Cruïlles. El propietari es va aixecar i va veure la porta d´accés al domicili oberta. En fer les comprovacions, es va adonar que algú havia obert el calaixos del menjador i havia sostret dos mòbils i les claus d´un cotxe.

Finalment, el tercer fetva passar al carrer Aigüeta, cap a un quart de sis de la matinada, on una dona es va despertar, ja que va sentir sorolls, i va veure un home que sortia de la seva habitació. Aquest, en veure´s descobert va fugir per la finestra del lavabo emportant-se un mòbil.

Els mossos, quan van tenir coneixement dels fets, van iniciar una investigació per tal d´identificar l´autor. Després d´una primera valoració, els agents van determinar que l´autor dels tres robatoris era la mateixa persona. Quan van estudiar els vestigis dels tres domicilis, els Mossos van aconseguir identificar l´autor material, un home de 21 anys i nacionalitat hondurenya.

Finalment, el passat 4 de juliol, els investigadors van detenir l´home com a presumpte autor de tres robatoris amb força. El detingut, amb antecedents, va passar el dia 5 de juliol a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d´Empordà, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

Envesteixen els Mossos amb el cotxe que havien robat

D´altra banda, agents de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona juntament amb agents de la comissaria de Roses van detenir els dies 4 i 5 de juliol, dos menors d´edat com a presumptes autors d´un delicte de robatori amb força, robatori i furt d´ús de vehicle i danys.

Els fets van ocórrer el 4 de juliol, al voltant de les set ed la tarda en una casa del carrer Praxiteles de la població de Roses. Uns desconeguts van accedir a l´interior de la casa i van sostreure dues tauletes PC, dos telèfons mòbils i diners. A més, els lladres també van sostreure el vehicle dels propietaris de la casa.

Poc després, una patrulla de trànsit que circulava per la carretera C-260, al terme municipal de Vilatenim va localitzar el vehicle sostret, ocupat per dues persones.

Els agents es van posar en paral·lel al turisme i van indicar al conductor que s´aturés, però aquest va accelerar i va envestir el vehicle patrulla. Uns metres més endavant el vehicle escàpol es va accidentar amb unes tanques i els dos ocupants, que van resultar il·lesos, van fugir corrents.

Després d´un breu persecució a peu, els agents van aconseguir detenir un dels lladres mentre que l´altre va fugir corrents.

Unes hores més tard, cap a dos quarts d´una de la matinada, una patrulla de seguretat ciutadana va localitzar i detenir al segon implicat, al municipi de Roses, quan es dirigia al seu domicili.

Tant el vehicle com els objectes sostrets a la casa van ser retornats als seus legítims propietaris. Els menors detinguts van quedar el llibertat i compareixeran davant la fiscalia de menors de Girona quan siguin requerits.