L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) ha rebut una distinció d'àmbit internacional que reconeix la seva tasca com a centre de recerca.

Es tracta del primer lloc en recerca en l'àmbit de la salut de l'Estat del Rànquing d'Institucions SCIMAGO 2016, un recurs per a l'avaluació científica que valora mundialment les universitats i les institucions focalitzades en la recerca.

Aquest rànquing -desenvolupat per Scimago Lab- combina una sèrie d'indicadors basats en tres categories. En primer lloc, l'activitat científica, que inclou el nombre de publicacions, el seu impacte, col·laboracions internacionals i lideratge en els articles, entre d'altres. El segon lloc, els resultats d'innovació, que inclou principalment l'impacte tecnològic (patents, llicències) i coneixement innovador. El darrer indicador és l'impacte social, mesurat en part amb la visibilitat de la pàgina web.

A banda d'aquest primer lloc, el reconeixement també situa l'IDIBGI en la novena posició en el global d'institucions estatals, només superada per dos institucions de tipus governamental i set universitats.

En l'àmbit mundial general, ocupa la posició 319, però la 64 en l'àrea de la salut. De fet, l'any passat estava al número 10 del rànquing espanyol i el 2014 no hi apareixia.

Si s'analitzen els tres indicadors per separat, en l'àmbit espanyol l'IDIBGI és 32è en activitat científica, 36è en impacte social i quart en resultats d'innovació, esdevenint aquests darrers indicadors els que més han fet pujar la consideració del centre.