El president de CDC, Artur Mas, va sortir ahir a defensar l'actual president de la Generalitat assegurant que està «cent per cent tranquil i convençut» que la gestió de Carles Puigdemont al capdavant de l'Ajuntament de Girona és d'una «correcció total i absoluta», i va constatar que «en volen destruir el lideratge».

«Jo ja tinc experiència. No és casualitat que s'hi fiqui pel mig Girona. És un altre objecte de desig», va ironitzar en roda de premsa, recordant que a ell també el van acusar quan tornava a aspirar a la Presidència de la Generalitat. «Ja sé de què va la pel·lícula», va afegir.

Mas va assegurar que CDC no posarà cap impediment a l'actuació de la justícia, però va demanar no convertir-ho en un «xou mediàtic» i no posar el focus en un sol partit, quan l'empresa investigada treballava amb diferents ajuntaments. A més, va afegir que els ajuntaments «no necessàriament són responsables del que feia» l'empresa investigada, i «cadascú ha d'a?guantar la seva responsabilitat».

Rèplica de Fernández Díaz

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va respondre ahir al Govern català que «l'autor intel·lectual» de l'operació de la Guàrdia Civil contra la presumpta corrupció a diversos ajuntaments, molts d'aquests catalans, és l'Estat de dret.

En declaracions als mitjans, el ministre es va referir a les acusacions abocades dimarts per la portaveu del Govern català, Neus Munté, que va acusar directament el ministre de ser l'«autor intel·lectual» i el responsable «a l'ombra» d'aquesta operació policial que va qualificar de «circ mediàtic».

«Crec que aquesta afirmació es qualifica per si sola», va deixar clar el ministre abans de recordar que les investigacions de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil es van iniciar fa dos anys amb ocasió «precisament d'una denúncia que va plantejar una regidora d'ERC de Torredembarra».

La Fiscalia General de l'Estat (FGE) va sortir ahir a defensar la independència i autonomia de la institució i va assegurar, mitjançant un comunicat, que no admet indicacions de cap poder ni manipulacions polítiques «malgrat les pressions i les crítiques interessades i injustes» que ha rebut aquests dies.