Palau-sator és l'ajuntament gironí que tarda més a pagar

Deu municipis més de les comarques gironines paguen les seves factures a proveïdors amb un retard de més de 100 dies

13.07.2016 | 23:55

Onze municipis de les comarques gironines tarden més de 100 dies en pagar les seves factures als proveïdors. Segons dades del Ministeri d'Hisenda corresponents a març de 2016, aquestes poblacions són Palau-sator, Arbúcies, la Bisbal d'Empordà, Castellfollit de la Roca, Garriguella, Sant Julià de Ramis, Vallfogona del Ripollès, Setcases, Ogassa, Torroella de Fluvià i Vidrà. Totes elles són les que tenen l'índex de morositat més elevat de la província.

Encapçala el rànquing el municipi empordanès de Palau-sator, que segons Hisenda va tardar una mitjana de 439 dies en saldar uns deutes que durant el mes de març se situaven en 247.038 euros. Palau és, a més, la quarta població més morosa de l'Estat, superada només per les gallegues Os Blancos i A Bola (763 i 534 dies) i per la lleidatana Biosca (478 dies).

El DEUTE DELS AJUNTAMENTS GIRONINS

A les comarques gironines la segueix Garriguella, localitat que té 136.740 euros en imports pendents i tarda 255 dies en abonar els diners. La Bisbal d'Empordà és el municipi més gran de la llista. La capital del Baix Empordà, de gairebé 11.000 habitants, deu gairebé 1,9 milions d'euros i tarda 254 dies en pagar factures. I Vallfogona del Ripollès ho fa en 228 dies i té 42.591 euros pendents. La resta dels nou municipis paguen en una mitjana d'entre 100 i 200 dies. Arbúcies, per exemple, té una mitjana de 125 dies i un import pendent d'1,7 milions d'euros. Sant Julià de Ramis deu 705.585 euros i té un índex mitjà de morositat de 128 dies. Destaca també el poble de Vidrà, de només 173 habitants però amb 175.355 euros per pagar i un temps mig de 118 dies.

A l'altre extrem

A l'altre extrem se situen els municipis que paguen a menys de 30 dies. Hisenda ho reflexa amb valors negatius, ja que paguen abans que l'impagament comenci a comptar. Un total de 101 municipis es troben en aquesta situació. Entre ells, destaquen Celrà, amb 20 dies «d'avantatge» respecte el termini; Ciurana, amb 30 dies; Terrades, Flaça i Rupià, amb 20; o Vilaür, amb 22 dies.

Pel que fa a la ciutat de Girona, acumula factures pendents per valor de 5 milions d'euros però paga a 23 dies. Una xifra relativament positiva si es compara amb Lleida (46 dies) o Tarragona (26 dies), però que encara és millorable si es té com a referència la ciutat de Barcelona, que té un balanç «negatiu», pagant més de dos dies abans del periode límit.

El DEUTE DELS CONSELLS COMARCALS


* En una versió anterior d'aquest artícle el mapa dels municipis presentava errors en els nombres negatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

L´Estat denunciarà els ajuntaments gironins que van obrir el 12-O

Els consistoris que van treballar el dia de la Hispanitat disposen de 20 dies hàbils per enviar la...

Enllaços recomanats: Premis cinema