La remodelació del Museu Arqueològic de Banyoles ja ha superat un altre tram. Ahir, l'Ajuntament va presentar la subfase E del contracte de reforma i d'ampliació del Museu arqueològic de Banyoles, adjudicada el novembre de 2015, que inclou el futur accés principal pel carrer Pia Almoina i els lavabos de la planta baixa.

Els treballs d'aquesta part dels treballs han costat uns 160.000 euros. El consistori va rebre dues subvencions per tal d'ajudar a finançar les obres, l'una de la Diputació de Girona de 20.000 euros i l'altra del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que pujava a 23.924 euros. La resta es va cobrir amb pressupost municipal.

El projecte preveu els treballs per a la creació d'un nou accés i uns lavabos que connecten amb la zona d'accés principal del Museu, tot ocupant part del pati de Migdia i comunicant amb el carrer Pia Almoina. Tanmateix, de moment l'entrada continuarà com fins ara per la placeta de la Font.

L'actuació també va incorporar l'execució de les corresponents instal·lacions d'aigua, electricitat, incendis, evacuació i seguretat de la zona que s'amplia. El sostre d'aquesta nova entrada al Museu Arqueològic és de llosa de formigó armat amb acabat interior vist i la coberta de l'edifici té un acabat de planxa de zenc amb canal interior del mateix material. El paviment és de pedra de Banyoles amb poro tapat i acabat polit. Hi ha un ampli vestíbul d'entrada i dos banys adaptats, un per homes i un per dones. La zona del vestíbul, porxo i lavabos fa uns 90 metres quadrats.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va explicar que «ara farem la fase de l'Incasòl de la Generalitat que es licitarà aquest juliol, per començar el mes de novembre i acabar-la el primer semestre del 2017, i tindrem una gran part del Museu feta, a partir d'anar fent fases hem invertit més d'1,2 milions d'euros fins al moment».

Després, el batlle va preveure que les obres seguiran amb la reforma de la sala d'exposicions i l'antiga consergeria. Aquests projectes, amb una inversió de la Generalitat, costaran 200.000 euros. La remodelació del Museu Arqueològic va començar el 2009 amb un finançament de 6 milions que posteriorment es va retallar.