Quaranta-nou estudiants de les comarques de Girona amb un excel·lent a la selectivitat ahir a la tarda van rebre una distinció de la Generalitat. A tot Catalunya, el Govern va reconèixer els bons resultats de 430 joves a l'última convocatòria de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

Entre els guardonats hi havia l'alumne del col·legi Maristes de Girona David Ramírez Sacol'alumne del col·legi Maristes de Girona David Ramírez Saco, que amb un 9,70 va aconseguir la segona millor nota de Catalunya -que van obtenir 5 estudiants més de Barcelona, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat.

Dels 49 gironins, que representen l'11,4% dels 430 distingits, 22 són estudiants del Gironès, 12 de l'Alt Empordà, 8 de la Selva, 2 del Baix Empordà, 2 del Ripollès, 2 de la Garrotxa i 1 del Pla de l'Estany.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser l'encarregat de lliurar les distincions als joves amb les millors notes de la selectivitat: amb una puntuació de 9 o superior. L'acte es va celebrar a l'Auditori de Barcelona.

La Generalitat entrega aquestes distincions des del 2001 amb la finalitat de premiar l'alumnat que obté els millors resultats en les PAU. Els set estudiants amb millor nota han rebut un obsequi especial, a més del diploma acreditatiu que es va donar a tots.

Més noies que noisDels 430 guardonats, 246 són noies i 184 nois

. Pel que fa al centre d'origen d'aquests estudiants, 189 procedeixen de centres públics i 241 de centres concertats i privats.