Aquest cap de setmana, els festivals d´estiu de la Costa Brava porten primeres espases ("El gusto es nuestro" i Seal a Peralada; Manolo García i Mariza a Sant Feliu de Guíxols; Sopa de Cabra a Roses; i Antonio Orozco i Santana a Calella de Palafrugell). Però a les comarques gironines hi ha moltes més activitats. N´hem seleccionat algunes.

Festival de Mapping a Girona

De divendres a diumenge, Girona acull el Festival Internacional de Mapping. Les façanes de diversos indrets de la Girona monumental acolliran projeccions des de les 10 de la nit a la 1 de la matinada. La "Ruta de la Llum" és una de les novetats que el festival presenta enguany. Es tracta d´un circuit a través del qual es podran veure deu projectes lumínics i una exposició, amb gran presència d´artistes catalans. D´altra banda, els 27 projectes finalistes del Concurs Internacional de Mapping es podran veure projectats de forma ininterrompuda a les façanes de Casa Pastors -categoria professional-, Pont d´en Gómez -categoria amateur- i l´edifici de Les Àligues (Sant Domènec) -categoria educativa i Instant-.

El Van Van Market arriba a Begur

El Mas d'en Pinc de Begur acull fins diumenge, un mercat de food truck combinat amb música negra, visites guiades a la masia i tallers infantils. El mercat gastronòmada és una iniciativa del Van Van Market, un projecte pioner del moviment street food a Catalunya que va començar a Barcelona fa un parell d'anys. L'horari del mercat serà cadascun dels tres dies a partir de les 17,30 hores, acabant, però, dissabte i diumenge, a les 1,30 hores, i diumenge, a mitjanit.

El Festival de Fotografia Mirador Photo torna a Garrigàs

Fins al 24 de juliol Garrigàs presenta el seu IV Festival de fotografia Mirador Photo, una iniciativa dels fotògrafs Miquel Ruiz i Josep Oliva, conjuntament amb l'Ajuntament de Garrigàs,que s'ha convertit en un punt de trobada de professionals, artistes i aficionats. Amb la participació dels fotoperiodistes Samuel Aranda i David Airob, el Festival comptarà dissabte amb projeccions de documentals com 'La Caja de Cerillas', presentació de fotomuntatges, taller d'instagram i activitats al voltant de la fotografia digital.Tots els actes es duran a terme al centre cívic de Garrigàs i seran gratuïts.

Salt, Palafrugell, Blanes, Fornells i Ullà estan de festa

Molts municipis de les comarques gironines celebren aquest cap de setmana la seva festa major, entre ells Salt, Palafrugell, Blanes, Fornells de la Selva, l´Estartit, Ullà, Portbou, Lloret, Queralbs, Vilaür, l'Armentera o Santa Cristina d'Aro. La música, les cercaviles populars i les activitats per la mainada són els grans protagonistes d´aquestes celebracions.

Jazz, swing i soul a la fresca al Mas Sorrer

El Mas Sorrer de Gualta engega dissabte la seva programació d'estiu, que durant les properes setmanes oferirà concerts a l'aire lliure de jazz, swing, soul, rhythm&blues i bossa nova. El tret de sortida anirà a càrrec de la jove cantant francesa Mathilde Toussaint, que oferirà una fusió entre el passat, el present i el futur del jazz. El següent concert serà el dilluns 1 d'agost, amb la cantautora Luna Cohen i quatre dies més tard (el divendres 5 d'agost) pujaran a l'escenari del Mas Sorrer els barcelonins The Excitements.

Familiaria i Gastrokids a l´Escala

La primera edició de Familiaria se celebra el 23 de juliol, conjuntament amb l´oferta de tallers del Gastrokids, i neix com a esdeveniment que té la intenció d´apropar les famílies i els infants al jaciment arqueològic d´Empúries. Inclou tallers relacionats amb l´antiguitat, espectacles d´ambientació històrica, visites familiars guiades pel jaciment, concerts i tallers de cuina, música i dansa. Familiaria es presenta com una gran festa de la cultura en família, ja que permetrà gaudir tot el dia i de totes les activitats a preus molt populars, amb entrada gratuïta per menors de 5 anys.

Música electrònica i alternativa a l´Era (Llagostera)

El Moritz Festival'Era de Llagostera (23 i 24 de juliol) està agafant cada cop més embranzida. El cartell d'enguany inclou SOHN, Julio Bashmore, Hola a todo el Mundo, Maïa Vidal, Joan Coloo, Inspira, Marc Piñol, Sorry Kate, Ran Ran Ran, Twin Drama, The Suicide of Wester Culture i Baywaves. La cita serà el 23 de juliol, com ja és habitual, a la Masia de Can Gascons. El festival combina un entorn rural -amb una masia del segle XVI envoltada de camps i natura- amb música alternativa i electrònica. Per arribar-hi, l'organització posarà autocars des de Barcelona i oferirà càmping gratuït.

Concurs Internacional de Focs d´Artifici a Blanes

Del 22 al 26 de juliol, Blanes celebra una nova edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici coincidint amb la festa major de Santa Anna, patrona del municipi. Com és habitual, cada jornada arrencarà a dos quarts d'onze de la nit amb el llançament de la pirotècnia des de l'espai de seguretat ubicat al voltant al conjunt rocallós de sa Palomera. Cinc empreses internacionals (en venen de la Xina, Itàlia i Espanya) competiran per guanyar el primer premi del prestigiós concurs.