Els Mossos d´Esquadra han detingut dues dones de 20 i 24 anys -de nacionalitat francesa i belga, les dues sense domicili conegut- com a presumptes autores d´un delicte de robatori amb força a interior de domicili. El 19 de juliol, el cos policial va tenir coneixement d´un robatori que hi havia hagut a un habitatge de Quart. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos van saber que les autores eren dues dones i també el vehicle amb el qual anaven. Per la matrícula del cotxe, van descobrir que l´automòbil era llogat.

L´endemà, una patrulla va creuar-se amb el vehicle sospitós a la carretera C-63, en direcció a Vidreres. Els agents van seguir-lo fins que van poder aturar-lo a la carretera C-682, al seu pas per Lloret de Mar. En el moment en què van fer sortir les dues ocupants del vehicle, la conductora va llençar a terra un embolcall de plàstic amb diverses joies d´or. En l´escorcoll, els Mossos van trobar més joies -algunes amagades entre la roba que duien- així com eines (tornavisos, claus angleses, tisores o escarpa entre d´altres) que haurien utilitzat presumiblement per cometre els robatoris. Per això, la policia les va detenir.

Els Mossos mantenen l´operació oberta per esbrinar la procedència de les joies que s´han pogut recuperar, ja que se sospita que algunes hagin estat sostretes d´altres domicilis. Les detingudes van passar el 22 de juliol a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. Una d´elles tenia antecedents.