Va ser un cas mediàticament sonat i és que el maig de l´any passat es va conèixer que un empresari francès havia viscut un calvari de tres setmanes després que cinc delinqüents considerats molt perillosos el segrestessin a Bordeus (França) i l´extorsionessin de tal manera que aconseguien uns 100.000 euros cada setmana. Quatre dels cinc captors van ser detinguts a Màlaga per la Policia Nacional però inicialment van tenir retingut l´home de Tolosa en una casa d´una urbanització de Platja d´Aro.

Quan els segrestadors en van tenir prou de torturar-lo a la Costa Brava, van traslladar-se fins a San Pedro Alcántara, a Màlaga. El 13 de juliol del 2015, els delinqüents van alliberar l´empresari i va tornar al seu domicili. L´havien obligat a pagar 100.000 euros per setmana i s´hi comunicaven i el vigilaven.

Doncs bé, un dels cinc detinguts va aparèixer diumenge mort a la seva cel·la de la presó de Gradignan, al sud-oest de França.

Segons el rotatiu L´Independant, Jean Pierre Jourda, de 55 anys estava empresonat des del setembre de l´any passat en el centre penitenciari on va aparèixer penjat. Formava part d´un comando de delinqüents molt violents que la Policia Nacional i la Gendarmeria van poder desmantellar i no només havia participat en el segrest de l´empresari sinó que a més estaven reclamats internacionalment. També van participar en un atracament a una armeria a França, on van ferir un agent.