Els 11 crèdits que té contractats l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca i que ha de tornar abans del 2030 han deixat les arques municipals molt tocades. El pressupost anual d'un milió d'euros s'esfuma amb aquesta càrrega i l'alcalde, Miquel Reverter, va explicar a Ràdio Olot que no poden demanar-ne més i que aquesta era l'única forma que tenien per realitzar inversions.

El deute amb què es va trobar el nou equip de govern quan va entrar al consistori el maig de 2015 era del 150% del pressupost així que l'equip de Reverter s'ha proposat aconseguir rebaixar-lo a la meitat d'aquí a finals de mandat. Actualment, les finances estan controlades pel ministeri d'Hisenda i aconseguir aquest sanejament comportaria superar el llindar estipulat pel control del ministeri.

Segons que informa Ràdio Olot, el maig de l'any passat Castellfollit tenia problemes de tresoreria que els feien tancar els comptes anuals en vermell, cosa que s'ha pogut revertir en el darrer exercici, sobretot perquè bona part dels diners que s'havien reservat per a litigis judicials han pogut destinar-se a altres finalitats -bàsicament inversions, turisme i comerç- en no haver sigut necessari acudir als tribunals.